Record aan Gouden medailles voor Beemster kazen

Acht kazen van CONO Kaasmakers: Beemster Jong, Beemster Belegen, Royaal, Royaal Grand Cru, Oude en Extra Oude Beemster, X-O- en Beemster Geiten kaas hebben Goud gewonnen tijdens de DLG Awards in Duitsland, de prestigieuze kaaskeuring in de internationale kaaswereld. In juli worden jaarlijks de Deutschen Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) medailles uitgereikt aan kazen die op de kwaliteitskenmerken: smaak, uiterlijk, geur en consistentie het hoogst scoren. In navolging op voorgaande jaren werd Beemster hierbij wederom beloond met meerdere medailles, dit jaar met 8 gouden medailles, een record voor in de prijzenkast.

Kaasmeester bij CONO Kaasmakers is Sjoerd Hiemstra, “ Sinds 2005 doen we al mee aan deze Duitse kaaskeuring, nog niet eerder werden zoveel van onze kazen beloond met gouden medailles. Extra trots zijn we dit jaar omdat Beemster Oud, X-O- en Royaal Grand Cru meerdere jaren achtereenvolgend een gouden medaille hebben gewonnen. Deze uitslag is een prachtige bekroning op ons continue streven de beste kwaliteit kaas te maken.”

Elk jaar keurt de DLG-Testzentrums Lebensmittel in Frankfurt honderden kazen in verschillende klassen. De kazen worden jaarlijks onaangekondigd afgeroepen om in te zenden voor de keuring. Alleen kazen die op alle kwaliteitsonderdelen hoog scoren komen in aanmerking voor een gouden DLG-kwalificatie.