Entree artikel: Casimir Evens’ tosti met Beemster
Dit artikel verscheen onlangs op Entreemagazine.nl

Steeds meer jongeren eten tosti’s. Niet alleen als lunch, maar ook als snack tussendoor. Niet voor niets wil Beemster chefs inspireren om meer uit tosti’s te halen. Casimir Evens, chef van VANE Restaurant & Skybar in NH Collection Eindhoven Centre, doet dat al! Aan ons geeft hij zijn beste recept. Kijk onder het bericht van Entree Magazine voor meer foto’s van hem én van zijn tosti’s.

Wie kaas van Beemster voor een tosti gebruikt, kan het verschil maken. Ga maar na: ook na het smelten, blijft de volle en smedige smaak overeind. Dat ziet ook topchef Casimir Evens. Hij ontwikkelde een tosti met pulled beef in combinatie met het zuurdesembrood en Beemster kaas. De volle smaak van de kaas zorgt voor een heerlijke, verrassende combinatie.

Meer recepten
Op de website van Beemster kaas staan nog meer lekkere recepten ter inspiratie. Hier vind je bijvoorbeeld een naantosti met Beemster Oud, koriander en mangochutney, maar ook een heerlijke tosti met geitenkaas. Klik hier voor alle recepten.

Tosti pulled beef met Beemster kaas en kimchi
1 zuurdesembrood
150 gr pulled beef
1 tl tomatenpuree
1/2 tl knoflook
1/2 tl uien
1 el verse peterselie fijngesneden
50 gr Beemster kaas in plakjes
1 tomaat in plakjes
75 gr tomaten
2 eetlepels kimchi
peper en zout

Bereidingswijze:
*Verwarm een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de pulled beef. Voeg de tomatenpuree, knoflook, uien, peper en zout aan het pulled beef toe zodra je het in de pan doet. Laat het pulled beef iets afkoelen.

*Snijd de Oud  Beemster kaas in plakjes en beleg de onderste helft van het zuurdesem brood met de kaas.

*Schep hier het afgekoelde pulled beef bovenop en strooi hier de verse tijm overheen. Verdeel de plakjes tomaat en Beemster kaas over het gehakt.

*Sluit af met de rest van de kaas en smeer de onderkant van het kapje brood in met de avocado . Voeg 2 eetlepels kimchi toe aan het broodje.

*Leg het broodkapje op de rest van de ingrediënten en grill de tosti vervolgens tot de kaas gesmolten is en het brood knapperig is geworden.

100% Noord-Hollandse weidemelk
Beemster kaas wordt gemaakt door een kleine boerencoöperatie in de Beemster-polder. De koeien worden extra goed verzorgd en lopen zo veel mogelijk buiten. Beemster kaas wordt bovendien gemaakt op een ambachtelijke manier met 100% Noord-Hollandse weidemelk. En dat allemaal, van grasspriet tot kaas, zo duurzaam mogelijk. En dat proef je!

Voor het complete artikel van Entree Magazine, klik hier.