Ultieme kaaspannenkoek

Lunchgerecht. 2 personen. Bereiden 25 min.

Ingrediënten

  • 300 g tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 2 middelgrote eieren
  • 500 ml halfvolle melk
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 6 plakken Beemster Belegen
  • 30 g ongezouten boter
  • Appelstroop

Keukenspullen

  • Grote beslagkom
  • Garde
  • Koekenpan met goede anti-aanbaklaag (=héél belangrijk bij deze pannenkoek)

Bereiden

  1. Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.
  2. Bak de plakjes ontbijtspek in ca. 5 min. krokant in een koekenpan zonder olie of boter. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Maak de pan schoon.
  3. Snijd elke plak kaas in 3 lange repen. Verhit een klontje boter in de schoongemaakte koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.
  4. Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om, leg er 3 repen kaas op en bak nog 1 min. zodat de kaas smelt. Keer de pannenkoek nu nogmaals en laat nog ca 2 min. bakken op de kaaskant, zodat de kaas een beetje krokant wordt. Houd de pan in beweging zodat de kaas niet aanbakt. Serveer 2 plakjes uitgebakken spek bij of op de pannenkoek, samen met een lepeltje appelstroop.
  5. Bak zo nog 5 pannenkoeken. Eet elke pannenkoek wel meteen op als ’ie uit de pan komt, dan is-ie echt het allerlekkerst!

Instagram-tip

Maak extra veel pannenkoeken om een pannenkoekentaart te maken. Stapel de pannenkoeken op met plakjes knapperig spek ertussen en besprenkel de taart met ahornsiroop in plaats van appelstroop. Gelukt? Maak de foto en snijd vervolgens in puntjes.