Tosti van bladerdeeg met achterham en Beemster Jong Belegen

Lunchgerecht. 2 personen. Bereiden 10 min.

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 4 plakken Beemster Jong Belegen 48+
  • 50 g Yorkham
  • 1/2 citroen, schoongeboend
  • 3 takjes krulpeterselie
  • 3 el ketchup

Bereiden

  1. Laat de plakjes bladerdeeg een paar minuten ontdooien, zodat ze nog wel stevig zijn, maar niet meer bevroren.
  2. Snijd de kaas bij, zodat het op het bladerdeeg past. Verdeel de helft van de kaas over 2 plakjes bladerdeeg. Laat 1 cm langs de randen vrij. Verdeel de ham over de kaas en eindig met de rest van de kaas. Leg de andere plakjes bladerdeeg erop en druk de randen rondom stevig dicht met de tanden van een vork.
  3. Bak de tosti’s in 8 minuten aan beide kanten bruin in de koekenpan of in 12 minuten in het tosti-ijzer. Halveer de tosti’s schuin, zodat er 2 driehoeken ontstaan.
  4. Rasp ondertussen de schil van de halve citroen en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie zo fijn mogelijk. Meng met de ketchup en serveer bij de tosti’s.