Terrine met laagjes biet, tijm, geitenkaas en Beemster Extra Oud 48+

Voorgerecht. 8 personen. Bereiden 30 min. + wachten 8 uur + 1 uur oventijd

Ingrediënten

  • 1 kilo rode bieten (ongekookt)
  • 400 g verse geitenkaas naturel 45+
  • 8 takjes tijm
  • 150 g Beemster Extra Oud 48+ plakken
  • 50 g hazelnoten
  • 1 citroen, schoongeboend

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Vershoudfolie
  • 2 cakevormen ca. 22 cm

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de bietjes en pak ze in aluminiumfolie. Pof ze in ca. 60 min. gaar in de oven. Haal ze uit het folie en laat even afkoelen. Schaaf in dunne plakken.
  2. Verkruimel de geitenkaas zo klein mogelijk. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Bekleed de cakevorm met stevig vershoudfolie.
  3. Leg ¼ van de bietenplakjes in de vorm en verdeel er ⅓ van de geitenkaas en ⅓ van de tijm over. Maak vervolgens een laag van 2 plakken Beemster Extra Oud. Maak zo nog 2 dezelfde lagen. Eindig met de bietenplakjes.
  4. Vouw het folie dicht en zet een andere cakevorm in de vorm. Zet daar een paar zware blikken in. Laat minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  5. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten. Laat ze afkoelen op een bord en hak grof. Rasp de gele schil van de citroen en meng met de noten.
  6. Snijd de terrine in plakken en bestrooi elk plakje met de noten.