Spaghetti met Beemster kaasgehaktballetjes

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 30 min.

Ingrediënten

  • 30 g Beemster Jong Belegen
  • 2 rundersaucijzen
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • Chilivlokken naar smaak
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 150 g spaghetti
  • Een handje verse, fijngesneden basilicum

Bereiden

  1. Snijd de Beemster Jong Belegen in 11 blokjes kaas van 1 cm. Verwijder het vel van de rundersaucijzen en draai met vochtige handen 11 balletjes. Duw een stukje kaas in de balletjes en maak ze weer dicht.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de ui. Voeg de knoflook, ui en chilivlokken naar smaak toe (begin met ¼ tl zodat je niet meteen in brand staat) en bak 3 min. op laag vuur mee.
  3. Voeg de tomaten toe en druk met een houten lepel kapot. Laat op middelhoog vuur ca. 8 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng door de saus. Bestrooi met de basilicum. Maak de pasta af met wat extra geraspte kaas.

Serveertip

Een oneven aantal balletjes, klopt dat wel? Jazeker! Turn up the romance door dit laatste balletje te delen met je lief.