Skinny dogs met Beemster Belegen 30+

Voorgerecht. 2 personen. Bereiden 15 min.

Ingrediënten

  • 4 dunne kipworstjes
  • 2 trostomaten
  • 1 sjalot
  • 1/2 jalapeñopeper
  • 2 el augurkenblokjes + 1 el vocht
  • 1 el olijfolie
  • 1 kropje babyromainesla
  • 50 g Beemster Belegen 30+

Bereiden

  1. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8-10 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een kom. Snipper het sjalotje zo fijn mogelijk en voeg toe. Snijd het steeltje van de halve jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de peper ook toe aan de tomaat, samen met de augurkenblokjes, 1 el inmaakvocht uit het potje en de olijfolie. Meng door elkaar.
  3. Haal de blaadjes van het kropje romainesla los, was ze en dep droog met keukenpapier. Maak 4 stapeltjes van de grotere blaadjes zodat je 4 ‘schuitjes’ krijgt. Leg in elk schuitje een gegrild kipworstje. Verdeel de tomatensalsa erover en rasp de kaas erover.

Bereidingstip

Kan ook met Beemster 30+ Oud.