Romige polentabowl met tuinerwten, munt, groene asperges, Beemster Jong Belegen en gepocheerd ei

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 20 min.

Ingrediënten

  • 1 bos groene asperges
  • 75 g stuk jong belegen 48+
  • 7,5 g verse munt
  • 1 teen knoflook
  • ½ groentebouillontablet
  • 125 g polenta
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 100 g tuinerwten (diepvries)
  • ½ el azijn
  • 2 eieren

Bereiden

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in 3 gelijke stukken. Rasp de kaas. Snijd de munt en knoflook fijn.
  2. Breng 650 ml water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de polenta toe en laat in ca. 7 min. koken tot een dikke pap. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en roer 2/3 van de kaas en de helft van de boter erdoor.
  3. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de knoflook, asperges, tuinerwten, peper en zout 6 min. op middelhoog vuur.
  4. Breng ondertussen een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan (bijv. een hapjespan). Voeg de azijn en zout toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze in 4 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord.
  5. Schep de polenta in diepe borden en verdeel de groente en eieren erover. Bestrooi met de munt en de rest van de kaas.

Benieuwd naar onze andere recepten? Kijk dan hier.