Pizza Bolognese met Beemster Extra Belegen

Lunchgerecht. 1 persoon. Bereiden 10 min. + 10 min. oventijd

Ingrediënten

  • 1 grote volkorentortilla
  • 100 g rundergehakt
  • 1 kleine teen knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 50 g Beemster Extra Belegen

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de volkorentortilla op een met bakpapier beklede bakplaat en bak eerst zonder topping in 5 min. goudbruin en krokant.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt rul en goudbruin. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de paprika zo fijn mogelijk. Voeg de knoflook, paprika, tomatenpuree, het uienpoeder en de gedroogde oregano toe en bak nog 1 min. op middelhoog vuur.
  3. Neem de tortilla uit de oven en verdeel het gehaktmengsel erover. Rasp de Beemster Extra Belegen boven de pizza bolognese en bak nog 5 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.

Serveertip

Deze pizza als avondeten? Serveer ‘m met een salade van rucola, tomaatjes en balsamico. Grote eter? Maak een dubbele portie. Dan zit je zeker goed!