Paddenstoelenquesadilla’s met Beemster Belegen

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 15 min.

Ingrediënten

  • ½ teen knoflook
  • 200 g paddenstoelenmix
  • 1 el olijfolie
  • 4 volkorentortilla’s
  • 6 plakken Beemster Belegen
  • 4 takjes peterselie
  • 1 tl truffelolie

Bereiding

  1. Snijd de ½ teen knoflook fijn. Scheur of snijd de paddenstoelen in stukjes. Verhit de olie in een wok. Voeg eerst de knoflook en daarna meteen de paddenstoelen toe. Roerbak ca. 5 min. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Beleg de helft van elke tortilla met een plak kaas. Verdeel de paddenstoelen erover. Hak de peterselie fijn en verdeel over de paddenstoel. Druppel de truffelolie erover. Leg op de vulling nog een ½ plak kaas en vouw de tortilla’s dubbel.
  3. Leg steeds 2 quesadilla’s in een droge koekenpan en bak op laag vuur 7-8 min. Keer halverwege, eventueel met behulp van een bord. Neem uit de pan als de quesadilla’s goudbruin zijn en de kaas is gesmolten.

 

Serveertip

Serveer de quesadillas met een salade van 3 in plakken gesneden tomaten en 1 in plakken gesneden bol mozzarella dakpansgewijs op een schaal. Besprenkel met 2 el (verse) pesto.

Bereidingstip:

Je kunt de quesadillas ook maken met Beemster Jong.