Mini-quiches met bloemkoolbodem, witte asperges en Beemster Graskaas

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min. + 35 min. oventijd

Ingrediënten

  • 40 g Beemster Extra Oud 48+
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 60 g amandelmeel
  • 5 eieren
  • 200 g witte asperges
  • 200 g Beemster Graskaas
  • 100 g ricotta
  • 1/2 bosje kervel

Keukenspullen

  • Staafmixer
  • 4 mini-springvormen van ca. 12 cm, ingevet

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de extra oude kaas heel fijn of maal fijn in het bakje van de staafmixer. Meng voor de bodem de kaas met de bloemkoolrijst, het amandelmeel en 2 eieren.
  2. Bedek de bodems en ⅔ van de randen van de quichevormen met het bloemkoolmengsel. Bak in ca. 15 minuten goudbruin.
  3. Schil ondertussen de asperges, snijd de onderste 2 cm eraf en snijd de rest in stukken van ca. 2-3 cm. Kook in 5 minuten gaar in kokend water met zout. Giet af.
  4. Rasp ondertussen de graskaas  grof en klop de rest van de eieren los. Meng de kaas met de eieren en de ricotta. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Roer de aspergestukken erdoor.
  5. Verdeel de vulling over de quiches en bak in 10-15 minuten gaar in de oven. Garneer met de kervel. Lekker met een groene salade.

Tip

Maak je dit gerecht buiten het seizoen? Gebruik dan groene asperges en jonge kaas.