Mediterrane salade met tuna melt en Beemster Jong Belegen

Hoofdgerecht. 1 persoon. Bereiden 20 min.

Ingrediënten

  • 80 g tonijn in olijfolie in blik
  • 1 plak Beemster Jong Belegen 30+
  • 1 bruine pistolet
  • 160 g linzen in blik
  • 1 gegrilde paprika uit pot + 1 el vocht
  • 20 g veldsla
  • 90 g gegrilde artisjokken uit pot
  • Sriracha hot chili sauce naar smaak

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de plak kaas in 3 stukken. Snijd de pistolet in de lengte in 3 plakken. Verdeel de tonijn over de broodjes en verdeel de kaas erover. Bak ca. 5 min. in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
  2. Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water. Snijd de paprika in reepjes.
  3. Doe de linzen, paprika, veldsla en artisjokken in een kom en besprenkel met het paprikavocht. Bestrooi met wat peper en eventueel zout. Besprenkel de broodjes met de sriracha naar smaak en serveer bij de salade.