Knolselderij-kaassoep met nootmuskaat

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 35 min.

Ingrediënten

  • 800 g knolselderij
  • 400 g kruimige aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 250 g oude kaas
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 ml kookroom
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 10 g bladselderij

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Staafmixer

Bereiden

  1. Schil en snijd de knolselderij in stukjes van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de kaas in stukjes.
  2. Verhit de boter in een soeppan en bak de knolselderij, aardappel, knoflook, peper en zout 8 min. op laag vuur.
  3. Voeg de kaas, bouillon en kookroom toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan zachtjes koken.
  4. Snijd ondertussen de selderij fijn.
  5. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de soep in diepe kommen en bestrooi met de selderij.

Serveertip
Lekker met croutons.

Bereidingstip
Deze soep is ook heel lekker met Beemster Belegen.

Benieuwd naar onze andere recepten? Kijk dan hier.