Herstfrittata met rösti, paddenstoel & Beemster Oud

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min. + 30 min. oventijd

Ingrediënten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 uien
  • 500 g koelverse rösti
  • 150 g Beemster Oud
  • 10 g verse Italiaanse kruiden
  • 6 middelgrote eieren
  • 200 g crème fraîche

Keukenspullen

  • Quichevorm

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een quichevorm in met 1 el zonnebloemolie.
  2. Bak de spekjes in een hapjespan met antiaanbaklaag in 5 min. krokant. Snijd ondertussen de champignons in partjes en de uien in halve ringen. Bak de ui en champignons op middelhoog vuur 10 min. mee met de spekjes, totdat het meeste vocht verdampt is.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de rösti in 8 min. op middelhoog vuur. Schep goed om.
  4. Rasp ondertussen de oude kaas. Haal de blaadjes en naaldjes van de Italiaanse kruiden en snijd fijn. Doe de eieren in een kom en klop samen met de crème fraîche, 100 g geraspte kaas en de fijngesneden kruiden los.
  5. Meng de rösti door het paddenstoelenmengsel, schep in de quichevorm en schenk het eiermengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de frittata in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin.