Gerookte forelsalade met lychees en waterkers en bieslook-kaasbroodjes

Voorgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min.

Ingrediënten

  • 50 g Beemster Oud 48+
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/4 tl zout
  • 125 g Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 75 g waterkers
  • 200 g gerookte forel
  • 12 lychees uit blik

Bereiden

  1. Rasp de kaas fijn. Doe de kaas met het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 4 porties en duw tot platte broodjes van ca. 8 cm doorsnede.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de broodjes in 3-4 minuten knapperig en goudbruin aan 1 kant. Draai om en gril de andere kant nog 3-4 minuten.
  3. Maak ondertussen de dressing voor de sla van de mosterd, het sap van een kwart sinaasappel en de olijfolie. Snijd de andere kwart sinaasappel in plakjes. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Meng de dressing met de waterkers en verdeel over 4 bordjes. Snijd de forel in mooie ruiten. Verdeel de forel en de lychees over de salade. Garneer met de plakjes sinaasappel. Serveer met de broodjes.