Falafelsalade met rode biet en Beemster Komijn

Hoofdgerecht. 1 persoon. Bereiden 15 min.

Ingrediënten

  • 75 g quinoa
  • 1 1/2 el olijfolie
  • 5 spinazie-falafelballetjes
  • 1/2 sinaasappel (schoongeboend)
  • Een paar sprietjes bieslook
  • 200 g geraspte rode bietjes
  • 30 g Beemster Komijn (grof geraspt)

Bereiden

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  2. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Snijd de schil met het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang wat sap op. Snijd de bieslook fijn.
  3. Meng de quinoa met de bietjes. Verdeel de sinaasappel, bieslook, falafel erover. Breng op smaak met wat sinaasappelsap en –rasp, peper en eventueel zout. Besprenkel met een ½ el olijfolie en bestrooi met de kaas.