Dutch nacho’s met Beemster kaas

Borrelgerecht. 4 personen. Bereiden 25 min.

Ingrediënten

  • 100 g Beemster Jong
  • stukje van ca. 50 g Beemster Oud
  • ½ rode ui
  • 200 g ronde tortillachips
  • 100 g ossenworst (stuk)
  • 100 g zoetzure augurkenplakjes
  • 4 el piccalilly

Keukenspullen

  • Ovenschaal 20 x 30 cm

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de jonge en oude kaas en meng door elkaar. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk.
  2. Doe de helft van de tortillachips in een ruime ovenschaal en bestrooi met de helft van de kaas, herhaal met de rest van de chips en de rest van de kaas zodat je 2 lagen hebt. Bestrooi met de gesnipperde ui. Bak 8-10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
  3. Snijd de ossenworst in stukjes.
  4. Neem de tortillachips met gesmolten kaas uit de oven en verdeel er de augurk, ossenworst en piccalilly over.

Borreltip

Gaat er iemand op wereldreis? Neem tijdens de borrel geen afscheid met stroopwafels en bitterballen, maar met deze nacho’s met oer-Hollandse ingrediënten die iedereen mist in het buitenland.

Cocktailtip

 Hollandse nacho’s? Kan dat? Maar natuurlijk, net zo goed als een Hollandse Gin & Tonic! Van zowel de G als de T zijn er tegenwoordig heel spannende varianten te vinden, ook van eigen bodem. Komkommertje erin en borrelen maar!