Duitse mac ’n cheese met Beemster Komijn

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min.

Ingrediënten

  • 250 g mezzi rigatoni
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • 200 g Beemster Komijn
  • 250 g zuurkool
  • 4 bockworsten
  • 8 el gebakken uitjes

Bereiden

  1. Kook 250 g mezzi rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Smelt 50 g boter in een grote pan en voeg 50 g bloem toe als de boter gesmolten is. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren.
  2. Voeg al roerend beetje bij beetje 500 ml melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Rasp ondertussen 200 g Beemster Komijn, doe 250 g zuurkool in een vergiet en laat uitlekken. Snijd 4 bockworsten in stukjes.
  4. Giet de pasta af en meng met de kaas, worst en zuurkool door de saus en verwarm nog even. Bestrooi met 8 el gebakken uitjes en serveer direct.