Double Dutch cheeseburger met Beemster Oud

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 20 min.

Ingrediƫnten

  • 2 hamburgers
  • 2 plakken Beemster Oud
  • 1 tomaat
  • 4 blaadjes kropsla
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 8 plakjes augurk
  • Gele mosterd
  • Ketchup
  • Mayonaise

Bereiden

  1. Verhit de grillpan. Leg de hamburgers tussen 2 stukken vershoudfolie en rol ze met een deegroller of fles iets platter. Wanneer de hamburgers een halve cm dik zijn, zijn ze perfect. Grill de burgers 8 min. in de grillpan op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Halveer de plakken kaas en leg op elke burger een plakje kaas. Laat de kaas 1-2 min. smelten op laag vuur.
  2. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes. Was en dep de slablaadjes droog met keukenpapier. Snijd de hamburgerbroodjes open.
  3. Neem de burgers uit de grillpan, maar laat het vet in de pan zitten. Leg de broodjes op de snijkant in de grillpan. Gril de broodjes 1 min. op middelhoog vuur.
  4. Leg op de onderkanten van de broodjes achtereenvolgens een blaadje sla, daarop een burger met kaas, een plak tomaat en 2 plakjes augurk. Leg daarop weer een blaadje sla, burger met kaas, plakje tomaat en 2 plakjes augurk. Bestrijk de snijkanten van de bovenkanten van de broodjes met mosterd. Doe er nog wat extra mayo en ketchup op. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.

Bereidingstip

Kan ook met Beemster Jong of Beemster Belegen.