Chorizo-boerenkooltosti

Lunchgerecht. 1 persoon. Bereiden 15 min.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes donkerbruin volkorenbrood
  • 2 plakken Beemster Jong Belegen
  • 4 dunne plakken chorizo pamplona
  • 1 handje gesneden boerenkool
  • 1/2 el ongezouten roomboter

Bereiden

  1. Beleg 1 snee brood achtereenvolgens met 1 plak kaas, 4 plakken chorizo, een handje boerenkool en weer een plak kaas. Leg de tweede snee brood erop.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Besmeer de buitenkanten van de tosti met de boter en bak de tosti in 6-8 min. goudbruin. Keer halverwege. Zet het vuur lager als de tosti te donker wordt en de kaas nog niet gesmolten is.

Bereidingstip

Geen fan van boerenkool of is het (nog) niet verkrijgbaar? Je kunt ook verse spinazie gebruiken. Net zo lekker bij de pittige chorizo!

Kan ook met: Beemster Jong