Brood-kaasnestjes uit de oven met Beemster Jong Belegen en een eitje

Lunchgerecht. 6 personen. Bereiden 10 min. + 15 min. oventijd.

Ingrediënten

  • 6 plakjes bruin casinobrood
  • 60 g Beemster Jong Belegen 48+
  • 30 g spinazie
  • 6 henneneitjes

Keukenspullen

  • 1 muffinvorm met 6 holtes, ingevet
  • Deegroller

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de korstjes van het brood en rol de sneetjes zo plat mogelijk met de deegroller. Leg het brood in de holtes van de muffinvorm. Duw stevig aan zodat er een broodbakje ontstaat.
  2. Schaaf de kaas in plakjes en leg in de broodbakjes tegen de randen en op de bodem. Leg de blaadjes spinazie tegen de randen van de broodbakjes. Breek in elk bakje een ei.
  3. Bak ca. 20 minuten in het midden van de oven. Het eiwit is dan gestold, en het geel nog vloeibaar. Haal uit de vorm. Bestrooi met zwarte peper.