Borrelkaasbroodjes met Beemster Oud borrelblokjes

Borrelgerecht. 4 personen. Bereiden 30 min.

Ingrediënten

  • 270 g vers bladerdeeg (rol)
  • 1 bakje Beemster Oud borrelblokjes (135 g)
  • 10 g verse bieslook
  • 1 ei
  • ½ el sesamzaad

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit en halveer in de lengte tot je 2 lange stroken hebt. Leg op elke strook een half bakje borrelblokjes in de lengte in een lange rij. Knip de bieslook klein en verdeel over de kaasblokjes.
  2. Klap het deeg over de blokjes heen, druk de losse kanten goed op elkaar en leg ze op een met bakpapier (uit de rol bladerdeeg) beklede bakplaat. Splits het ei, bestrijk de bovenkant van het deeg met de eidooier en bestrooi met het sesamzaad.
  3. Bak de kaasbroodjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Snijd de kaasbroodjes elk in 7 stukken van ca. 4 cm en serveer.