Boerenbiefstuk met Beemster kaasaardappeltjes

Hoofdgerecht. 1 persoon. Bereiden 25 min.

Ingrediënten

  • 250 g vastkokende aardappelen
  • 1/2 gele paprika
  • 5 cherrytomaten
  • 40 g Beemster Oud
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 olijfolie
  • 1 el roomboter
  • 1 biefstuk (ca. 120 g, op kamertemperatuur)
  • 1 handje rucola

Keukenspullen

  • Keukenmachine

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken van 2,5 cm. Breng een pan met een laagje water en zout aan de kook. Kook de aardappels 8 min. en giet af.
  2. Snijd ondertussen de paprika in stukjes van 1 cm en halveer de tomaatjes. Rasp de kaas en meng met de mosterd. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het kaasmengsel erover. Leg de groente naast de aardappels en besprenkel met de olie. Bak ca. 8 min. in de oven.
  3. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bak 5-6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.
  4. Schep de aardappels op een bord en verdeel daar de groente over. Serveer met de rucola en de biefstuk.

Bereidingstip

Kan ook met Beemster Extra Belegen.