Bietenburger met Beemster Geitenkaas en salsa verde

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 15 min.

Ingrediƫnten

  • 2 el olijfolie
  • 2 bietenburgers
  • 10 g peterselie
  • 5 g muntblaadjes
  • 5 g koriander
  • 1 el kappertjes + 1 el vocht
  • 4 radijsjes
  • 2 zachte speltbolletjes
  • 10 g rucola
  • 1 plak Beemster Geitenkaas

Keukenspullen

  • Staafmixer met bakje

Bereiden

  1. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de bietenburgers ca. 10 min. op niet te hoog vuur. Keer regelmatig.
  2. Doe de peterselie, munt, koriander en kappertjes in de beker van de staafmixer, voeg 1 el vocht van de kappertjes en de rest van de olijfolie toe. Pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat extra olie toe als de salsa verde nog te dik is. Snijd de radijsjes in plakjes.
  3. Snijd de speltbollen open en besmeer de onderkanten met wat salsa verde. Beleg met plakjes radijs, rucola en leg de gebakken bietenburger erop. Halveer de plak geitenkaas en leg op elke bietenburger een halve plak. Schep er nog wat salsa verde op en bedek met nog wat rucola. Leg de bovenkanten van de broodjes erop.

Bereidingstip

Geen staafmixer met bakje? Dan kun je de kruiden en kappertjes ook met een keukenmes heel fijn snijden, in een bakje doen en het vocht en de olie toevoegen.