Type: Hoofdgerecht

Hoofdgerecht

Knolselderij-kaassoep met nootmuskaat

november 29, 2021

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 35 min. Ingrediënten 800 g knolselderij 400 g kruimige aardappelen 1 teen knoflook 250 g oude kaas 40 g ongezouten roomboter 1 liter kippenbouillon 250 ml kookroom 1 tl gemalen nootmuskaat…

Beemster kaasfondue

januari 11, 2021

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min. + 35 min. oventijd Ingrediënten 400 g Beemster Jong Belegen 50 g ongezouten roomboter 50 g bloem 125 ml witte wijn 300 ml volle melk 1/2 tl nootmuskaat 1…

Gegrilde maaltijdsalade met Beemster Oud Flakes  

januari 10, 2021

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 20 min. Ingrediënten ½ tl gemalen komijnzaad ½ tl gerookte-paprikapoeder 1 el olijfolie 300 g kipfilethaasjes 1 groene paprika ½ courgette 1 kropje babyromaine 2 el mayonaise 1 tl tabasco chipotle…

Portobello cheeseburger met Beemster Oud 30+

augustus 20, 2020

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 30 min. Ingrediënten 3 takjes rozemarijn 4 takjes tijm 4 el olijfolie 4 portobello’s 3 rode uien 4 plakjes Beemster Oud 30+ 4 groentebroodjes spinazie 1 el mosterd 50 g botersla…

Frittata met geschaafde asperges en Beemster Jong

juni 15, 2020

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 25 min. Ingrediënten 2 bossen groene asperges 1 stuk Beemster Jong (á 225 g) 4 el olijfolie 140 g paddenstoelen, in plakjes gesneden 12 eieren 3 el volle melk Keukenspullen Ronde…

Quiche met spinazie en lekker veel Beemster Oud

maart 3, 2020

Hoofdgerecht. 8 personen. Bereiden 20 min. + 40 min. oventijd Ingrediënten 1 teen knoflook 1 el olijfolie 300 g gesneden spinazie (diepvries) Stukje van ca. 250 g Beemster Oud 6 plakken bladerdeeg (diepvries, ontdooid) 8…

Duitse mac ’n cheese met Beemster Komijn

maart 3, 2020

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min. Ingrediënten 250 g mezzi rigatoni 50 g boter 50 g bloem 500 ml melk 200 g Beemster Komijn 250 g zuurkool 4 bockworsten 8 el gebakken uitjes Bereiden Kook…

Zoete aardappellasagne met Beemster Extra Oud

maart 2, 2020

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 60 min. Ingrediënten 2 tenen knoflook 1 el olijfolie 600 g verse spinazie 400 g zoete aardappelen 750 g trostomaten 2 takjes rozemarijn Stukje van ca. 150 g Beemster Extra Oud…

Beemster Scandinavische mac ’n cheese

februari 28, 2020

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 4o min. Ingrediënten 150 g Beemster Jong 2 venkelknollen 10 g verse dille 250 g mini penne 50 g boter 50 g bloem 500 ml melk 150 g warmgerookte zalmflakes 1…

Steenkolen spaghetti met Beemster Extra Oud

februari 28, 2020

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 15 min. Ingrediënten 150 g spaghetti 75 g katenspek 10 g roomboter 50 g Beemster Extra Oud 3 eieren 5 g bladselderij Bereiden Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de…

Double Dutch cheeseburger met Beemster Oud

februari 28, 2020

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 20 min. Ingrediënten 2 hamburgers 2 plakken Beemster Oud 1 tomaat 4 blaadjes kropsla 4 hamburgerbroodjes 8 plakjes augurk Gele mosterd Ketchup Mayonaise Bereiden Verhit de grillpan. Leg de hamburgers tussen…

Boerenbiefstuk met Beemster kaasaardappeltjes

februari 27, 2020

Hoofdgerecht. 1 persoon. Bereiden 25 min. Ingrediënten 250 g vastkokende aardappelen 1/2 gele paprika 5 cherrytomaten 40 g Beemster Oud 1 tl mosterd 1/2 olijfolie 1 el roomboter 1 biefstuk (ca. 120 g, op kamertemperatuur)…

Falafelsalade met rode biet en Beemster Komijn

februari 27, 2020

Hoofdgerecht. 1 persoon. Bereiden 15 min. Ingrediënten 75 g quinoa 1 1/2 el olijfolie 5 spinazie-falafelballetjes 1/2 sinaasappel (schoongeboend) Een paar sprietjes bieslook 200 g geraspte rode bietjes 30 g Beemster Komijn (grof geraspt) Bereiden…

Spicy naanpizza met Beemster Jong Belegen

februari 27, 2020

Hoofdgerecht. 1 persoon. Bereiden 5 min. + 10 min. oventijd Ingrediënten 50 g Beemster Jong Belegen 100 g groene asperges 1 groot naanbrood 1/2 tl garam masala Paar takjes koriander Sriracha hot chili sauce Bereiden…

Tosti for dinner

februari 26, 2020

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 25 min. Ingrediënten 3/4 courgette 200 g biologische kipfilet 1 citroen 4 sneetjes lekker witbrood Lekker veel Beemster Komijn (stuk of 10 plakjes van zo’n blok kaas per tosti) 2 el…

Spaghetti met Beemster kaasgehaktballetjes

februari 26, 2020

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 30 min. Ingrediënten 30 g Beemster Jong Belegen 2 rundersaucijzen 1 el olijfolie 1 teen knoflook 1 ui Chilivlokken naar smaak 400 g gepelde tomaten uit blik 150 g spaghetti Een…

Bloemkoolrisotto met Beemster kaaskletskop

februari 26, 2020

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 35 min. Ingrediënten 75 g Beemster Belegen 1 ui 1 teen knoflook 30 g ongezouten roomboter 150 g risottorijst 50 ml witte wijn 600 ml hete kippenbouillon (of groentebouillon) 250 g…

Klassieke kapsalon met kipshoarma en Beemster Jong

februari 25, 2020

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 12 min. + 25 min. oventijd Ingrediënten 700 g ovenfriet 400 g kipshoarma 250 g cherrytomaten 250 g snoepkomkommers 4 el tomatenketchup 1 el sambal oelek 4 plakken Beemster Jong 100…

Griekse quesadilla’s

februari 18, 2020

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 15 min. Ingrediënten 1/2 teen knoflook 1 el olijfolie 300 g gewassen verse spinazie 4 meergranentortilla’s 4 plakken Beemster Geitenkaas 50 g walnoten 25 g Griekse kalamataolijven Bereiden Snijd de knoflook…

Rosbiefsalade met kaascroutons

oktober 31, 2019

Hoofdgerecht. 1 persoon. Bereiden 15 min. + 20 min. oventijd Ingrediënten 200 g pompoenstukjes 1 el olijfolie 40 g Beemster X-O- 1 snee wit vloerbrood 30 g rucola slamelange 4 plakjes rosbief ½ el Crema…

Paddenstoelenquesadilla’s met Beemster Belegen

juli 26, 2019

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 15 min. Ingrediënten ½ teen knoflook 200 g paddenstoelenmix 1 el olijfolie 4 volkorentortilla’s 6 plakken Beemster Belegen 4 takjes peterselie 1 tl truffelolie Bereiding Snijd de ½ teen knoflook fijn….