Beemster kaas is een typisch streekproduct, traditioneel gemaakt door onze kaasmakers. Al ruim honderd jaar werken wij samen met onze eigen melkveehouders en hun koeien aan de lekkerste kaas van Nederland.
De kazen worden op traditionele wijze bereid in onze eigen kaasmakerij door onze kaasmeesters. We roeren de wrongel nog steeds met de hand. Alleen op die manier kunnen wij de kwaliteit van elk kaaswiel controleren en garanderen. Meer dan 100 jaar ervaring zorgt voor de unieke smaak en smedigheid van Beemster kaas.
Bij Beemster bereiden we de kazen volgens een geheim recept. Het belangrijkste ingrediënt? Geduld! Door natuurlijke rijping op onbehandelde houten planken komt de smaak het beste tot zijn recht. En dat kan wel meer dan 2 jaar duren, zoals bij Beemster X-O-.
Beemster kaas wordt duurzaam gemaakt, met respect voor de koeien, de boeren en het milieu. De kaas wordt bereid in de groenste kaasmakerij van de wereld. Een heel bijzonder gebouw dat onder architectuur gebouwd is, met respect voor het unieke landschap van de Beemster polder en met instemming van Unesco Werelderfgoed. We zijn met onze kaasmakerij CO2 neutraal en hebben de ambitie om in 2020 klimaatneutraal te zijn. Met onze kaasmakerij wonnen we verschillende prijzen voor het beste en meest duurzame bedrijfsgebouw van Nederland.
Het is dan misschien wel lang geleden, maar onze rijke historie is een belangrijke basis voor de kaasmakerij die we nu zijn. Want hoewel we enerzijds een vooruitstrevend en groot bedrijf zijn, kiezen we er nog steeds bewust voor om een aantal tradities in ere te houden. Tradities die ten goede komen aan onze exclusieve kwaliteitskazen.
Om de lekkerste premium kaas te maken gebruiken wij alleen de allerbeste ingrediënten. Te beginnen met 100% weidemelk: melk van koeien die minimaal 120 dagen per jaar ten minste 6 uur per dag buiten lopen. En dat proef je!
Beemster kaas wordt al meer dan 100 jaar gemaakt met de boeren, de koeien, en de natuur. Sinds 2008 werken wij met ons unieke duurzaamheidsprogramma ‘Caring Dairy’. Het programma staat voor blije boeren, blije koeien, blije aarde en maakt de hele keten van koe tot kaas ‘zo groen als gras’.
De basis van Beemster kaas is verse, romige melk die aan alle kwaliteitseisen voldoet. En dat begint natuurlijk met de Beemster boeren. In ons duurzaamheidsprogramma Caring Dairy zijn onze veehouders het uitgangspunt. We motiveren ze om zakelijk en persoonlijk het beste uit hun leven te halen.
Kaas komt van melk en melk komt van koeien. Koeien willen eten als ze honger hebben en liggen graag op zachte grond. Ze willen dartelen in het zonnetje en herkauwen in de buitenlucht. Een koe die zich goed voelt en gezond is, levert de beste kwaliteit melk voor onze lekkere kazen.
De aarde geeft ons alles wat we nodig hebben en daar moeten we zuinig mee omgaan. Bij Beemster kaas zijn wij ons daar dagelijks van bewust. Onze Beemster polder geeft ons alles wat we voor het maken van deze allerlekkerste kaas nodig hebben: vruchtbare grond, gras, koeien en melk. Daar maken wij dankbaar kaas van.